Skip to content

Ingrediënten

 • 1L Choco Lovely Original
 • 200ML Globemilk Slagroom ongezoet
 • 2 eetlepels suiker
 • 80ML Bio Spirits Witte Rum
10 min
4 porties
Gemiddeld

Chocolademelk met rum, ook wel Tote Tante! Warme chocolademelk met rum en slagroom. Heerlijk om een etentje mee af te sluiten of lekker op de bank. Deze chocolademelk met rum wordt gezien als het zoete alternatief voor een Irish Coffee. Bij een biologische chocolademelk moet natuurlijk ook een biologische rum. Onze favoriet is Bio Spirits Witte Rum!

Bereidingswijze

 1. Verwarm Choco Lovely in een steelpannetje op laag vuur. Voeg de rum toe en meng goed door elkaar. Laat het niet koken.
 2. Doe ondertussen de slagroom in een kom en voeg één eetlepel suiker per 100ML toe.
 3. Gebruik je een mixer? Klop de room dan tot dat die zo stijf is dat hij in punten rechtop blijft staan. Heb je zin in een work-out? Pak dan de garde en maak ronddraaiende bewegingen met je pols totdat je dezelfde stijfheid van de slagroom hebt bereikt. Met Globemilk slagroom zou dit niet zo lang moeten duren want die klopt extreem snel op😉
 4. Verdeel de Choco Lovely met rum over de mokken en lepel de slagroom er overheen.
 5. Steek er een rietje in en geniet ervan!

Variatietips voor chocolademelk met rum:

 • Crush wat pure Fairtrade chocolade en verdeel dit over de slagroom als topping!
 • Probeer het ook een keer met Choco Lovely Wit!

Verdere benodigdheden:

 • Steelpannetje
 • Kom
 • Mixer of garde
 • 4 mokken
 • Rietjes

Meer inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina!

Choco Lovely, de eerste chocolademelk met zowel Nederlandse biologische melk als Fairtrade cacao en suiker! Deze chocolademelk is ontstaan uit een combinatie van passie voor Nederlandse melk en ons steentje willen bijdragen aan een eerlijke keten. Globemilk is ontstaan uit de gedachte dat Nederlandse kwaliteitsmelk voor iedereen beschikbaar moet zijn en heel de keten hiervan profijt moet hebben. Door de Nederlandse biologische melk en Fairtrade cacao en suiker voldoet Choco Lovely 100% aan deze gedachtegang. Choco Lovely draagt haar steentje bij aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in onze keten!

Choco Lovely is ook nog een erg lekker. Via verschillende sensorische onderzoeken is de perfecte chocolademelk smaak achterhaald en op basis daarvan is Choco Lovely ontwikkeld. Het resultaat? Twee versies die superieur zijn op smaak. Original is een volle, romige chocolademelk met de echte authentieke chocolademelksmaak en Witte Chocolade is een volle, romige chocolademelk met de pure smaak van witte chocolade.

Choco Lovely is verkrijgbaar in de smaken Original en Witte Chocolade bij verschillende supermarkten zoals PLUS.

chocomel met slagroom chocomel met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk tony chocolonely chocolademelk tony chocolonely witte chocolademelk witte chocolademelk chocomelk chocomelk