Skip to content

Ingrediënten

 • 1L Choco Lovely Original of Choco Lovely Wit
 • 80ML Fairtrade espresso of sterke koffie
5 min
4 porties
Gemiddeld

Ben jij ook zo’n fan van een heerlijke latte of cappuccino? Met lekkere Barista Milk natuurlijk😉 Tijdens de koudere dagen kunnen wij zelf nooit kiezen tussen een latte of een warme Choco Lovely. Met een Choco macchiato hoeft dat gelukkig ook niet! Het is precies zoals het klinkt, espresso met chocolademelk in plaats van melk. Belangrijk is hier wel dat je een volle en romige chocolademelk pakt en niet zo’n waterige chocolademelk. Choco Lovely blinkt uit op volle en romige smaak! Je kunt zowel Choco Lovely Original als Choco Lovely Wit gebruiken. Choco Lovely is gemaakt van Fairtrade cacao en suiker. Gebruik voor dit recept daarom ook Fairtrade koffie. Hiermee verbeter je de leef- en werkomstandigheden in de keten!

Bereidingswijze:

 1. Zet 80ML espresso of sterke koffie.
 2. Doe de chocolademelk in een kannetje en schuim het op met een melkopschuimer of doe het in de melkopschuimer en schuim op. Afhankelijk van wat voor een melkopschuimer je hebt.
 3. Verdeel de opgeschuimde chocolademelk over de 4 kopjes.
 4. Schenk per theeglas 20ML espresso of sterke koffie in het kopje.
 5. Chocolademelk met koffie was nog nooit zo lekker!

 

Variatietips voor chocolademelk met koffie:

 • Doe er wat mini marshmallows overheen!
 • Schaaf wat Fairtrade pure chocolade over de marshmallows heen.
 • Vervang de marshmallows voor een andere zoete lekkernij die je nog in je keukenkastje hebt liggen!
 • Andere toppings? Bekijk dit recept!
 • Voeg voor de volwassenen wat Bio Spirits Witte Rum toe😉 Het recept wordt dan wel 18+. Hoe je de rum moet toevoegen? Bekijk dit recept.

 

Overige benodigdheden:

 • 4 koffiekopjes
 • Melkopschuimer en eventueel een kannetje

 

Meer inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina!

Choco Lovely, de eerste chocolademelk met zowel Nederlandse biologische melk als Fairtrade cacao en suiker! Deze chocolademelk is ontstaan uit een combinatie van passie voor Nederlandse melk en ons steentje willen bijdragen aan een eerlijke keten. Globemilk is ontstaan uit de gedachte dat Nederlandse kwaliteitsmelk voor iedereen beschikbaar moet zijn en heel de keten hiervan profijt moet hebben. Door de Nederlandse biologische melk en Fairtrade cacao en suiker voldoet Choco Lovely 100% aan deze gedachtegang. Choco Lovely draagt haar steentje bij aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in onze keten!

Choco Lovely is ook nog een erg lekker. Via verschillende sensorische onderzoeken is de perfecte chocolademelk smaak achterhaald en op basis daarvan is Choco Lovely ontwikkeld. Het resultaat? Twee versies die superieur zijn op smaak. Original is een volle, romige chocolademelk met de echte authentieke chocolademelksmaak en Witte Chocolade is een volle, romige chocolademelk met de pure smaak van witte chocolade.

Choco Lovely is verkrijgbaar in de smaken Original en Witte Chocolade bij verschillende supermarkten zoals PLUS.

chocomel met slagroom chocomel met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk tony chocolonely chocolademelk tony chocolonely witte chocolademelk witte chocolademelk chocomelk chocomelk