Skip to content

Ingrediënten

 • 100ML Choco Lovely Original of White
 • 60ML Amaretto
 • 60ML Vodka
5 min
2 porties
Eenvoudig

Ja, je leest het goed. Chocolademelk Martini! Een variant op de klassieke Espresso Martini, maar dan met heerlijke Choco Lovely! De klassieke Espresso Martini drink je normaal gesproken na afloop van het diner, als digestief of als vervanging van de traditionele koffie. Choco Lovely Martini is dus een leuke variant van de traditionele chocolademelk;) Bekijk hier de video van het recept!

Bereidingswijze

 1. Schenk 50ml chocolademelk per persoon in de shaker. Voer dit voor maximaal 2 personen tegelijk uit, anders overstroomt de shaker 😉
 2. Voeg via het barmaatje 30ml Amaretto per persoon toe.
 3. Voeg ten slot 30ml vodka per persoon toe.
 4. Zet de bovenkant op de shaker en druk hem heel goed aan, anders kan je waarschijnlijk gaan dweilen.
 5. Houd de shaker aan de bovenkant vast en begin met shaken. Is het je eerste keer? Probeer het dan eerst met 2 handen, gaat wat makkelijker en dan laat je de shaker niet uit je handen vallen.
 6. Shake goed door voor ongeveer 20 seconden.
 7. Haal de dop van de shaker en schenk de Choco Lovely Martini in een Martini glas.
 8. Serveer eventueel met geschaafde Fairtrade chocolade en geniet ervan.

Variatietips voor de Chocolademelk Martini

 • Verwarm de chocolademelk even in een steelpannetje en mix met ijsklontjes.
 • Schaaf er wat melk of witte chocolade overheen! Natuurlijk wel Fairtrade 😉
 • Je kunt zowel de Original als Witte Chocolade gebruiken.
 • Heb je geen mooi martini glas tot je beschikking, serveer de Martini dan in een wijnglas of theeglas.

Verdere benodigdheden:

 • Cocktailshaker
 • Barmaatje
 • Martiniglazen

 

Meer inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina!

Choco Lovely, de eerste chocolademelk met zowel Nederlandse biologische melk als Fairtrade cacao en suiker! Deze chocolademelk is ontstaan uit een combinatie van passie voor Nederlandse melk en ons steentje willen bijdragen aan een eerlijke keten. Globemilk is ontstaan uit de gedachte dat Nederlandse kwaliteitsmelk voor iedereen beschikbaar moet zijn en heel de keten hiervan profijt moet hebben. Door de Nederlandse biologische melk en Fairtrade cacao en suiker voldoet Choco Lovely 100% aan deze gedachtegang. Choco Lovely draagt haar steentje bij aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in onze keten!

Choco Lovely is ook nog een erg lekker. Via verschillende sensorische onderzoeken is de perfecte chocolademelk smaak achterhaald en op basis daarvan is Choco Lovely ontwikkeld. Het resultaat? Twee versies die superieur zijn op smaak. Original is een volle, romige chocolademelk met de echte authentieke chocolademelksmaak en Witte Chocolade is een volle, romige chocolademelk met de pure smaak van witte chocolade.

Choco Lovely is verkrijgbaar in de smaken Original en Witte Chocolade bij verschillende supermarkten zoals PLUS.

chocomel met slagroom chocomel met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk tony chocolonely chocolademelk tony chocolonely witte chocolademelk witte chocolademelk chocomelk chocomelk