Skip to content

Ingrediënten

 • 300ML Choco Lovely Original of Wit
 • 100ML Globemilk Slagroom Ongezoet
 • Klontje ongezouten roomboter
75 min
4 porties
Gemiddeld

Chocolade ganache is een basis voor heel veel lekkernijen. Voor op een taart, als vulling van bonbons of gebakjes of je maakt er een lekkere chocoladetruffel van. Eigenlijk is het gewoon witte chocolade met verwarmde slagroom. Wanneer je Choco Lovely voor de chocolade ganache gebruikt, is de ganache al direct perfect op smaak. Je hoeft nu geen ingrediënten meer toe te voegen. Het is dus een soort van cheaten. Je kunt zowel Choco Lovely Original als Witte Chocolade gebruiken.

Bereidingswijze

 1. Verwarm de chocolademelk en slagroom apart van elkaar in twee steelpannetjes.
 2. Doe de chocolademelk in een hittebestendige kom en spatel de verhitte slagroom er langzaam doorheen.
 3. Voeg een klontje roomboter toe en spatel er doorheen terwijl de ganache nog warm is. Dit maakt het makkelijker verwerkbaar na het afkoelen.
 4. Laat de (witte) chocolade ganache afkoelen in de koelkast.

 

Variatietips voor de chocolade ganache:

 • Giet de ganache op een plaat en laat helemaal afkoelen in de koelkast. Snijd vervolgens in blokjes en haal de blokjes door chocoladehagelslag heen. Nu heb je een chocoladetruffel gemaakt.
 • Als je hem niet helemaal laat afkoelen is die nog smeerbaar. Maakt het makkelijker verwerkbaar in een taart bijvoorbeeld.

 

Overige benodigdheden:

 • Hittebestendige kom
 • 2 steelpannetjes
 • Spatel

 

Meer inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina!

Choco Lovely, de eerste chocolademelk met zowel Nederlandse biologische melk als Fairtrade cacao en suiker! Deze chocolademelk is ontstaan uit een combinatie van passie voor Nederlandse melk en ons steentje willen bijdragen aan een eerlijke keten. Globemilk is ontstaan uit de gedachte dat Nederlandse kwaliteitsmelk voor iedereen beschikbaar moet zijn en heel de keten hiervan profijt moet hebben. Door de Nederlandse biologische melk en Fairtrade cacao en suiker voldoet Choco Lovely 100% aan deze gedachtegang. Choco Lovely draagt haar steentje bij aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in onze keten!

Choco Lovely is ook nog een erg lekker. Via verschillende sensorische onderzoeken is de perfecte chocolademelk smaak achterhaald en op basis daarvan is Choco Lovely ontwikkeld. Het resultaat? Twee versies die superieur zijn op smaak. Original is een volle, romige chocolademelk met de echte authentieke chocolademelksmaak en Witte Chocolade is een volle, romige chocolademelk met de pure smaak van witte chocolade.

Choco Lovely is verkrijgbaar in de smaken Original en Witte Chocolade bij verschillende supermarkten zoals PLUS.

 

 

chocomel met slagroom chocomel met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk tony chocolonely chocolademelk tony chocolonely witte chocolademelk witte chocolademelk chocomelk chocomelk