Skip to content

Ingrediënten

 • 1L Choco Lovely Original of Choco Lovely Wit
 • 200ML Globemilk Slagroom ongezoet
 • 2 eetlepels suiker
 • 1 klein flesje karamelsaus
 • 1 reep Fairtrade pure of witte chocolade
 • 1tl taartversiering
10 min
4 porties
Eenvoudig

Hoe ga jij jouw chocolademelk maken? Dit kan op verschillende manieren met veel soorten toppings. Wij verklappen jou ons favoriete recept, natuurlijk met Choco Lovely. Dat is wel het lekkerste door de volle en romige smaak!

Bereidingswijze

 1. Pak jouw favoriete smaak Choco Lovely!
 2. Bedenk of je Choco Lovely warm of koud gaat serveren. Warm? Bekijk dan in dit recept hoe je chocolademelk het beste kan opwarmen en ga dan verder met dit recept. Als je Choco Lovely warm wilt serveren, is het wellicht makkelijker een mok te pakken. Koud? Dan kan je direct verder met dit recept!
 3. Breek de Fairtrade chocolade in stukjes.
 4. Eventueel: Pak het glas in je ene hand en houd deze schuin. Schenk de karamelsaus tegen de rand van de binnenkant van het glas en draai tegelijk het glas rond. De karamel druipt nu overal aan de binnenkant van het glas naar beneden.
 5. Doe de slagroom in een kom en voeg één eetlepel suiker per 100ML toe.
 6. Gebruik je een mixer? Klop de room dan tot dat die zo stijf is dat hij in punten rechtop blijft staan. Heb je zin in een work-out? Pak dan de garde en maak ronddraaiende bewegingen met je pols totdat je dezelfde stijfheid van de slagroom hebt bereikt. Met Globemilk slagroom zou dit niet zo lang moeten duren want die klopt extreem snel op😉 Doe de slagroom vervolgens in een spuitzak met spuitmondje
 7. Verdeel de Choco Lovely over de glazen.
 8. Spuit de slagroom op de chocolademelk.
 9. Verdeel de taartversiering over de slagroom.
 10. Leg bovenop de blokjes Fairtrade chocolade en steek ten slot een rietje in de slagroom.
 11. Kijk: ‘chocolademelk maken’ is helemaal niet zo moeilijk. Vooral als jij alleen het leuke gedeelte hoeft te doen! Geniet ervan.

Variatietips voor chocolademelk maken:

 • Wij hebben zelf de karamelsaus niet gebruikt, wij vinden Choco Lovely namelijk lekkerder zonder de karamel! Daarentegen, zorgt de karamelsaus wel voor een heel mooi glas, het proberen waard dus.
 • Crush de pure chocolade en verdeel het als schaafsel over de slagroom.
 • Maak een mix van Choco Lovely Original en wit. Dit maakt chocolademelk maken nog lekkerder!

Verdere benodigdheden:

 • 4 grote glazen of mokken
 • 4 rietjes
 • Kom
 • Mixer of garde
 • Spuitzak met spuitmondje

Meer inspiratie? Bekijk onze inspiratiepagina!

Choco Lovely, de eerste chocolademelk met zowel Nederlandse biologische melk als Fairtrade cacao en suiker! Deze chocolademelk is ontstaan uit een combinatie van passie voor Nederlandse melk en ons steentje willen bijdragen aan een eerlijke keten. Globemilk is ontstaan uit de gedachte dat Nederlandse kwaliteitsmelk voor iedereen beschikbaar moet zijn en heel de keten hiervan profijt moet hebben. Door de Nederlandse biologische melk en Fairtrade cacao en suiker voldoet Choco Lovely 100% aan deze gedachtegang. Choco Lovely draagt haar steentje bij aan het verbeteren van leef- en werkomstandigheden in onze keten!

Choco Lovely is ook nog een erg lekker. Via verschillende sensorische onderzoeken is de perfecte chocolademelk smaak achterhaald en op basis daarvan is Choco Lovely ontwikkeld. Het resultaat? Twee versies die superieur zijn op smaak. Original is een volle, romige chocolademelk met de echte authentieke chocolademelksmaak en Witte Chocolade is een volle, romige chocolademelk met de pure smaak van witte chocolade.

Choco Lovely is verkrijgbaar in de smaken Original en Witte Chocolade bij verschillende supermarkten zoals PLUS.

chocomel met slagroom chocomel met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk met slagroom chocolademelk tony chocolonely chocolademelk tony chocolonely witte chocolademelk witte chocolademelk chocomelk chocomelk